De ideale oplossing voor

uw binnenwanden

De ideale
oplossing voor

uw binnenwanden
 

Promonta nv

Meer dan 55 jaar ervaring

Promonta silo's
Fabribeton NV, is een in 1956 opgericht Naamloze Vennootschap, gespecialiseerd in betonproducten fuseerde in 1980 met Promonta NV, dat zich vanaf 1967 al bezig hield met de productie en levering van gipsblokken.
Ondanks dat beide bedrijven totaal verschillende producten fabriceerden lag een fusie voor de hand. Beide bedrijven van dezelfde origine, waren familiebezit en samen met drie vooraanstaande aannemersbedrijven vormden zij een stevige basis in hun bedrijfstak.
Het is slechts in de laatste decennia dat er vernieuwing in de fabricatiemethode is gekomen. Dank zij het prefabricatie proces deed, naast de traditionele toepassingen, het gebruik van plaaster zijn intrede in de industriële toepassingen. Daarom ook zijn de PROMONTA wanden een synthese van traditionele toepassingen in de bouw en avant-garde technieken. Dit is de reden van hun doeltreffendheid.
Promonta Intro

Wat produceren wij?

Wat is plaaster ...

Plaaster wordt gemaakt van gips, wat een grondstof is die voornamelijk ontgonnen wordt uit de natuur als gipsgesteente. Over de wereld zijn er tal van gipsgroeven waaronder een zeer belangrijke die de ondergrond vormt van de stad Parijs.
Om plaaster te bekomen onder de vorm die wij kennen, wordt het gewonnen gipsgesteente uit mijnbouw of dagbouw eerst gemalen tot gipspoeder waarvan de fracties niet groter zijn dan zandkorrels. Daarna gaat men over tot calcinatie van deze materie wat neer komt op het verwijderen van een wel bepaalde hoeveelheid chemisch gebonden water.

Chemische formule voor omzetting van plaaster naar gips:
(CaSO4 +2H20) + Energie (Gips)

CaSO4+ ½ H20 (Plaaster)

Productieproces ...

De productie van gipsblokken is een geautomatiseerd proces. Een welbepaalde hoeveelheid water, plaaster en toeslagstoffen worden samen in een menginstallatie vermengd tot een homogene massa die in de gietvorm wordt uitgegoten. Eenmaal voldoende uitgehard worden de blokken hydraulisch uit de vormen geduwd en automatisch via een takelsysteem op karren geplaatst. Deze rijden door een tunneloven waar de blokken via een gecontroleerde droging worden uitgehard.
Hierna worden de blokken op paletten geplaatst, automatisch ingepakt en zijn ze klaar voor transport.

Duurzaam bouwen

Promonta NV is lid van de BLGV, Belgisch Luxemburgse Gips Vereniging. Deze organisatie promoot onder andere de recyclage van plaaster tot primaire grondstof. Het is inderdaad zeer belangrijk in het kader van Duurzaam Bouwen materialen in plaaster volledig te kunnen recycleren.
Geïnteresseerd in een project met ons?
Contacteer ons ...
Interesse om samen te werken?
Contacteer ons ...
Vaartstraat 6/8, 2830 Willebroek
Tel: 03 886 58 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Btw: BE 0402 073 908
Copyright: www.promonta.com
Design: www.wacowebdesign.be
Copyright 2023: www.promonta.com
Design: www.wacowebdesign.be